UROCZYSTOŚĆ NAJŚWIĘTSZEGO SERCA JEZUSA

UROCZYSTOŚĆ NAJŚWIĘTSZEGO SERCA JEZUSA.

Свято Найсвятішого Серця Ісуса відзначають на 19-й день після П’ятидесятниці, у п’ятницю.Має статус торжества, вищого ступеня в ієрархії католицьких свят.

Для нашої парафії, яка має таку саму назву, свято подвійне! Це наше храмове свято ! В цей день, хотілося б особливо згадати людину для якої служіння у нашому костелі коштувало життя -пробоща Казимира Мазура, який загинув від рук комуністів у 1921 році. Хочемо поділитися з вами частиною історію, яку описав племінник пробоща . Його мати, сестра Казимира Мазура, двох своїх синів відправила в Красилів до брата, подалі від війни. І ось що вони розповідали:”Matka , Agnieszka Mazur , oddała 2 synów pod opiekę bratu , Kazimierzowi Mazurowi na plebanię
w Krasiłowie , uważając że tam będzie bezpieczniej dla dzieci na okres wojny.W/g opowiadania ojca , nocą do drzwi plebanii zaczął dobijać się bolszewicki komisarz i czerwonoarmiejcy. Komisarz twierdził że chce rozmawiać z “popem” . Proboszcz nie chciał go wpuścić i kazał przyjść rano. Wówczas padły strzały przez drzwi śmiertelnie raniąc proboszcza. Po tym wydarzeniu moja babka zdecydowała się na ewakuację synów , przez już wytyczoną granicę do Polski.”

Велика подяка всім парафіянам, які роками дбали про храм і які несли зерно віри своїм нащадкам через ціле століття. Цьогоріч, з огляду на війну в Україні, святкування було короткотривалим і не гучним. Учні школи №2 показали патріотичний флешмоб. Був організований солодкий стіл і традиційне морозиво. Дякуємо всім парафіянам та гостям за гарне свято.

Опубліковано у Блог. Додати до закладок постійне посилання.