Фундація “Wolność i Demokracja” відкриває нові двері для співпраці з школами в Україні

Ulotka

КОНКУРС

на участь у пілотному

освітньому проекті

АБЕТКА – ПОЛЬСЬКОГО КЛАСУ

Програма промоції польської мови в українській школі

У вашій школі учні вивчають польську мову?
Ви хочете зацікавити учнів вивченям цього предмету у цікавий для них спосіб?
Ви хочете впровадити інноваційні методи навчання іноземної мови у Вашій школі?
Ваша школа бажає збагатити матеріально-технічну і наукову базу кабінету польської мови?
Ваші вчителі бажають взяти участь у міжнародній конференції та обмінятися досвідом з польськими вчителями?
Учні Вашої школи бажають побувати з навчальною екскурсією у Польщі?

ЦЕЙ КОНКУРС ДЛЯ ВАС!

Програма промоції польської мови в українській школі

Мета проекту: головною метою проекту є зацікавлення учнів активним вивченням польської мови та її культури а також пізнання сучасної Польщі, шляхом опрацювання та впровадження певної моделі кабінету польської мови, яка складається з:

– зміни інтер’єру кабінету польської мови з метою забезпечення відтворення культури та традицій польського народу, а також сприяння залученню до його моделювання учасників навчально-виховного процесу,

– привабливого способу навчання польської мови як іноземної з використанням іннофіційних методів навчання, з використанням мультимедійного навчально- методичного забезпечення,

– залучення до навчально-виховного процесу вивчення польської мови учнів з метою підвищення їх активності та мотивованості до сомостійного пізнання польської мови та культури,

– підвищення мотивації учнів до партиципації у впровадженні змін у школі та впровадженні змін у кабінеті польської мови скерованих на підтримку едукаційного процесу.

Якщо Ваш навчальний заклад орієнтований на покращення процесу навчання польської мови як іноземної та впроваження інноваційних методів навчання, а також готовий до змін у вивченні польської мови як іноземної – ЦЕЙ КОНКУРС ДЛЯ ВАС!

УМОВИ УЧАСТІ У ПРОЕКТІ:

До участі у конкурсі запрошуються навчальні заклади середньої освіти Вінницької, Житомирської, Київської та Хмельницької областей, у яких предмет «польська мова» вивчається як друга іноземна мова. Дирекція школи подає завку на участь у конкурсі шкільної команди у складі вчителя та учнів одного класу.

Місце реалізації проекту: Вінницька, Житомирська, Київська та Хмельницька області

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ

Щоб взяти участь у конкурсі, шкільнів команді (вчитель та учні одного класу) слід підготувати художню роботу на тему «Незалежна Польща моїми очима».

Конкурс проводиться з нагоди 100–річчя незалежності Польщі, яке святкуватиметься у 2018 році.

Представники навчального закладу надсилають заявку про наміри взяти участь у проекті та сканкопію художньої роботи на адресу електронної пошти: fundacja@wid.org.pl та висилають конкурсну роботу поштою на адресу: м. Львів 79013, абонентська скринька № 1565, з інформацією «АБЕТКА – ПОЛЬСЬКОГО КЛАСУ» не пізніше ніж до 15.07.2017 р.)

Кожна школа може надіслати лише одну конкурсну роботу.

Конкурсні роботи розгладає журі у складі Правління Фонду Сводоба та Демократія.

За результатами конкурсу буде відібрано 20 пілотних шкіл, які візьмуть участь у наступних етапах проекту.

ЗАХОДИ ПРОЕКТУ

Конференція та майстер-класи для директорів та вчителів польської мови 20-ти пілотних шкіл з питань методики вивчення польської мови як іноземної,
– Майстер – класи з питань активного залучення учнів та батьків до співпраці у процесі навчання,

– Обмін досвідом з польськими колегами у питанні вивчення польської мови ( вересень)

Оснащення кабінету польської мови сучасною навчально-методичною і наочною літературою та необхідними технічними засобами, що сприяють ефективному засвоєнню учнями польської мови (вересень).
Впровадження стандартів класу польської мови та підвищення якості вивчення польської мови – опрацювання методичного посібника з методики викладання та посібника з інтер’єру класу польської мови який відтворюватиме культуру та традиції польського народу, а також сприятиме залученю до його моделювання учасників навчально-виховного процесу (вересень – листопад).
Створення класного інтер’єру як одного із чинників ефективного вивчення польської мови (вересень – листопад).
Проведення навчальної гри для учнів польського класу та експозиція у школах тематичної виставки присвяченої видатним польським суспільним діячам (світової слави економістам і винахідникам) з метою зацікавлення учнів польською мовою та культурою (вересень – листопад).
Виїзд трьох найактивніших класів з навчальною екскурсією до Польщі з метою обміну досвідом та налагодження контакту з польськими ровесниками.

Детальніше на /wid.org.pl/abc-klasy-polskiej-na-ukrainie/

Опубліковано у Блог. Додати до закладок постійне посилання.